17.03.2014 16:19

Internetový portál Zoznam.sk pripravil unikátne rozšírenie obľúbenej služby Úschovňa.sk - bežným používateľom aj firmám ponúka komplexný nástroj na ukladanie a zdieľanie dát Moja Úschovňa.

Úschovňa.sk ponúka jednoduché používateľské prostredie v slovenskom jazyku. Chce tak osloviť aj používateľov, ktorí sa so službou vlastného úložiska ešte len zoznamujú, alebo ju doteraz nevyužívali. Ide o alternatívu k zahraničným službám, určenú používateľom, ktorí preferujú domáce služby, rýchlu dostupnosť služieb zákazníkom na Slovensku či intuitívne používanie.

„Hlavnou výhodou ukladania súborov, videí či fotografií do vlastného úložiska je, že v prípade poruchy používateľského prístroja (napr. domáci počítač, tablet, USB kľúč alebo harddisk) sa vaše súbory nestratia. Zostanú uložené aj naďalej v tzv. cloude – virtuálnom priestore, do ktorého máte prístup iba vy na základe registrácie konta na Úschovňa.sk. K svojim dátam sa tak dostanete z akéhokoľvek zariadenia, stačí vám iba pripojenie na internet. Úschovňa.sk zároveň uľahčuje prenos a ukladanie veľkých dát, ktoré často spôsobujú problémy,“ hovorí produktový manažér Jaroslav Peško.

Dostupnosť a flexibilita

Vďaka webovému úložisku sa dáta uložené v cloude stávajú nezávislé na zariadení, z ktorého sa používateľ pripája. Úschovňa.sk tak poskytuje užitočný nástroj na správu súborov, zálohovanie, rýchle zdieľanie a prezeranie bez potreby sťahovania. Služba Úschovňa.sk využíva vlastné programátorské riešenie, ktoré bolo vytvorené na mieru pre produkt Moja Úschovňa, vďaka čomu vie rýchlo reagovať na potreby používateľov.

Bezpečnosť uložených dát

Súkromie a bezpečnosť pri prihlasovaní a používaní konta sú garantovaná vďaka šifrovanému pripojeniu HTTPS. Úschovňa.sk je nepretržite v prevádzke, dostupnosť uložených dát je garantovaná.

Prehľadné zdieľanie

Vďaka možnosti zdieľania jednotlivých súborov sú uložené dáta pohodlne dostupné aj ďalším používateľom – kolegom, rodine či priateľom. Majiteľ konta ma k dispozícii široké možnosti manažovania práv pri zdieľaní, povoliť môže editáciu alebo iba prezeranie. Možnosť zdieľať dokument uľahčuje napríklad prácu v tímoch, či súkromné zdieľanie celých fotoalbumov.

Drag & drop

Úschovňa.sk umožňuje jednoduché vkladanie súborov do príslušných priečinkov v osobnom konte Moja Úschovňa. Požadovaný súbor stačí iba chytiť myšou a „potiahnuť“ do želaného priečinku, bez potreby predchádzajúceho uloženia súboru v počítači.

Cena – až 2 GB zadarmo

Služba Moja Úschovňa je dostupná v bezplatnej základnej verzii každému registrovanému používateľovi, poskytuje zdarma priestor vo veľkosti 2 GB na ukladanie a zdieľanie dát. Registrácia je rýchla a jednoduchá, konto je viazané na e-mailovú adresu a vlastné heslo. V prípade zaplnenia voľného priestoru je k dispozícii možnosť rozšírenia na 50-100 GB v cene od 4,99 € mesačne.